Ruostumattomat Ketjut

Ruostumaton teräs on rautaseos, joka sisältää kromia enemmän kuin 10 prosenttia. Ruostumatonta terästä on olemassa useita eri teräslajeja. Useista ketjuista on saatavilla myös ruostumattomasta teräksestä valmistetut versiot. Ruostumattoman ketjun suurimpana etuna on sen korroosionkestävyys. Riippuen ketjussa käytetystä materiaalista, usein ruostumattomat ketjut kestävät hyvin myös erilaisten kemikaalien aiheuttamaa syöpymistä vastaan. Myös lämpötilankesto on ruostumattomilla ketjuilla hyvä. Hyvälaatuisen ruostumattoman rullaketjun suositeltu käyttölämpötila on -10 – +400 °C.

Negatiivisina puolina ruostumattomissa ketjuissa on pienempi vetomurtolujuus, verrattuna vastaavan kokoiseen hiiliteräsketjuun. Samoin ketjun sallittu kuormitus on pienempi. Ketjun kulumisen kesto on usein heikompi verrattuna hiiliteräsketjuun ja samoin hinta on korkeampi.

Mutta ruostumaton ketju on usein ainoa oikea valinta kohteisiin, joissa hygienian vuoksi laitteita joudutaan pesemään jatkuvasti, happamiin tai emäksisiin olosuhteisiin, kohteisiin joissa korroosio on ongelma, sekä kohteisiin joissa käyttölämpötilat ovat erittäin korkeita.

Ketjumaailman valikoimista löytyy paljon erilaisia ruostumattomia ketjuja.

Haluatko lisätietoja tai ­tarjouksen?