Piikkiketjut

Piikkiketjuja käytetään tavaran kuljettamiseen. Piikkiketjun rakenne perustuu normaaliin rullaketjuun, mutta hammastettujen sivulevyjen avulla pyritään vähentämään kuljetettavan tavaran luistoa kuljettimessa. Piikkien malleja on erittäin paljon erilaisia.

Yleisimmin piikkiketjuja käytetään sahateollisuudessa. Yleisimmät sovellukset ovat sahan syötössä ja sahatun lautatavaran siirtämisessä. Myymiemme piikkiketjujen mekaanista rakennetta on kehitetty paremmin kuljetuskäyttöön soveltuvaksi. Yksi erittäin tärkeä tekijä piikkiketjuissa on osien karkaisu. Heikkolaatuiset piikkiketjut kuluvat erittäin nopeasti.

Ketjumaailman valikoimiin kuuluvat eurooppalaiset Ketjumaailman omat  1” (16 B) jaolla olevat piikkiketjut sekä Lapua-ketjujen valmistamat 1,5” (24 B) ja 2” (32 B) jaolla olevat piikkiketjut.

Saatavilla on myös muiden valmistajien piikkiketjuja ja useimmiten asiakkaan käyttämä malli on mahdollista valmistaa tilauksesta.

Ketjumaailma -piikkiketjut

Suoraan varastosta löytyvät 16B-1 21 mm korkuisella sivulevyllä, sekä 16B 25 mm korkuisella sivulevyllä yksi- ja kaksirivisenä. Myös muita malleja saatavilla.

Lapua-ketjujen piikkiketjut

Lapua-ketjujen piikkiketjut valmistettu kokonaan Suomessa. Ketjuissa käytetään erittäin laadukkaita raaka-aineita ja karkaisumenetelmiä. Holkit ja rullat valmistettu saumattomasta putkesta. Nämä ominaisuudet takaavat Lapua-ketjujen piikkiketjuille erittäin pitkän kestoiän!

Haluatko lisätietoja tai ­tarjouksen?