Kuljetinketjut

Kuljetinketjun ja siihen kiinnitettyjen kolien tehtävänä on siirtää materiaalia. Yleisimmin kolakuljettimissa käytettäviä kuljetinketjuja on saatavina useita eri malleja useille eri kuormitusvaatimuksille. Kuljetinketjun suurimmat vaatimukset kohdistuvat vetomurtolujuuteen ja iskunkestävyyteen, mutta tärkeitä ominaisuuksia ovat myös kulumisenkestävyys ja nivelien häiriötön toiminta. Kuljetinketjut varustetaan yleensä kolin, raapoin tai muilla haitoilla jotka auttavat siirtämään materiaalia. Kolat voidaan asentaa joko suoraan hitsaamalla ketjuun tai kiinnittää ketjussa oleviin korvakkeisiin.

Standardit määrittävät kuljetinketjujen mitat. Kuljetinketjuissa käytettäviä standardeja on lukuisia erilaisia. Yleisimmin Suomessa käytetään ISO 1977:2006 -standardissa määriteltyä M-tyypin kuljetinketjua. Muita yleisiä tyyppejä ovat SMS 1698 -standardin A-tyypin kuljetinketjut (ns. Ruotsalainen standardi), sekä DIN 8165 -standardissa määritellyt FV-tyypin kuljetinketjut. Lisäksi kuljetinketjuina käytetään lukuisia muita eri mitoituksiin ja rakenteisiin perustuvia ketjuja, esimerkiksi WH-ketjuja.

Yhteistyökumppaneittemme valmistamana on mahdollista saada lähes mitä tahansa kuljetinketjuja. Ketjut voidaan tilata valmiiksi kolitettuina tai tarvittavat kolarakenteet voidaan asentaa tehtaallamme Lapualla. Kysy lisää myynnistämme!

LAPUA-KETJUT

Kotimaiset, markkinoiden pitkäikäisimmät kuljetinketjut

Olosuhteet ja kuljettimien käyttö vaihtelevat, yhdellä ketjulla on mahdotonta saavuttaa parasta lopputulosta joka paikassa. Tästä johtuen veimme kuljetinketjut kokonaan uudelle tasolle tuomalla markkinoille kaksi täysin uutta tuoteperhettä.

Valitset tuoteperheistä kumman tahansa, Lapua-ketju on kokonaan Suomessa valmistettu. Aina.

  • Lapua Ultra® – Raskaaseen käyttöön ja vaativiin olosuhteisiin.
  • Lapua Standard® – Kevyempään käyttöön ja ensiasennuksiin.
  • Alkuperä – Ketjut valmistetaan kokonaan Lapualla osista kokoonpanoon.
  • Takuu – Ultrassa kestoiän pituinen tuotetakuu ainoana kuljetinketjuna maailmassa.
  • Teknologia – Markkinoiden uusin käsite, Lapua Hybrid® -karkaisumenetelmä.

KÖBO

Saksalainen ketjuvalmistaja KÖBO on valmistanut ketjuja vuodesta 1894.

Pitkän ketjunvalmistuksesta kertyneen kokemuksen myötä heidän laatunsa on erittäin korkeaa ja tekninen osaaminen hyvää. KÖBOn erikoisosaaminen näkyy erityisesti elintarviketeollisuuden ketjuissa, autopesuloiden ketjuissa, asfalttiteollisuuden ketjuissa ja sementtiteollisuuden ketjuissa. He valmistavat myös paljon liukuportaiden ketjuja.

Haluatko lisätietoja tai ­tarjouksen?