Amerikkalainen Standardi

Amerikkalaisen ANSI standardin mukaiset rullaketjut kattavat ISO606, ANSI B29.1 ja DIN 8188 standardit. Rullaketjun mitoituksista tärkeimpänä mittana voidaan pitää ketjun jakoa. Rullaketjujen jako on yleensä tuumamitoituksella. Amerikkalaisen standardin ketjun koko ilmoitetaan yleensä ANSI standardin mukaan 1/8 tuumina. Ketjun tyypissä ensimmäinen numero kertoo ketjun jaon 1/8 tuumina, toinen numero kertoo ketjun tyypin (0 = rullaketju) ja viimeinen numero ketjun rivit. Esimerkiksi ANSI 40-2 -ketju on 4/8 tuumaa eli puoli tuumaa, 0 ilmoittaa ketjun olevan rullaketjua ja viimeinen luku 2 ilmoittaa sen olevan kaksirivinen ketju. ANSI ketjun koko voidaan ilmoittaa myös metrijärjestelmän mukaisesti ANSI 80-1 ketjun ollessa tällöin ilmoitettu muodossa 16A-1.

Eurooppalaisen standardin rullaketjuissa käytetään suurempihalkaisijaista tappia kuin Amerikkalaisen standardin rullaketjuissa. Tästä syystä ketjun kulutuskestävyys on hieman parempi Eurooppalaisen standardin ketjussa. ANSI ketjuja on saatavana myös heavy-versioina, joissa on paksumpi sivulevy. Paksummilla sivulevyillä varustettu Heavy-version rullaketju tarjoaa normaali versiota paremman iskukuormituskestävyyden, jonka ansiosta se soveltuu erinomaisesti kohteisiin, jossa ketjuun kohdistuu suuri kuormitus. Myös ns. double capacity -vaihtoehtoja on saatavilla.

ANSI standardin rullaketjuja käytetään yleisesti muun muassa maatalouslaitteissa, ketjupurkavien turve- ja hakeautojen voimansiirrossa sekä lukuisissa muissa sovelluksissa. 
Katso allaolevasta linkistä ANSI ketjujen mittataulukko.

Haluatko lisätietoja tai ­tarjouksen?